Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:
Celem studium jest przekazanie słuchaczom współczesnej wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu poradnictwa żywieniowego dla osób w różnym wieku, stanie fizjologicznym i o zróżnicowanym poziomie aktywności fizycznej. Studenci otrzymują również wiedzę z zakresu żywienia zbiorowego. Adresaci studiów Absolwenci studiów medycznych, farmaceutycznych, psychologii, biotechnologii, technologii żywienia, rehabilitacji, rekreacji w hotelach wellness i sanatoriach, biologii i zdrowia publicznego. Sylwetka Absolwenta Absolwenci studium będą posiadać wiedzę dotyczącą wpływu sposobu żywienia i stanu odżywienia na zachowanie zdrowia człowieka. Absolwent nabywa również wiedzę z zakresu oddziaływania poszczególnych składników odżywczych na przemiany metaboliczne organizmu człowieka, jak również wiedzę z zakresu postępowania żywieniowego w zależności od stanu zdrowia i zagrożenia rozwojem przewlekłych chorób dietozależnych. Słuchacze nabędą także kompetencje społeczne związane z potrzebą nieustannego poszerzania wiedzy z zakresu żywienia człowieka i prewencji zdrowia, jak również zdobędą umiejętność prawidłowego postępowania w poradnictwie żywieniowym dotyczącym klienta indywidualnego i żywienia zbiorowego.
2 semestry
Szczegółowe informacja na uczelni