OK

Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:

Manager jakości i bezpieczeństwa żywności

Uczelnia Łazarskiego | Centrum Kształcenia Podyplomowego


Miasto: Warszawa | Województwo: mazowieckie | Kierunek: Zarządzanie

Opis studiów

Studia kierowane są do osób chcących podnieść swą wiedzę w zakresie zarządzania systemowego w obszarze bezpieczeństwa żywności. Dzięki prowadzeniu zajęć na studiach zarówno przez przedstawicieli jednostki certyfikującej, osób zawodowo zajmujących się problematyką jakości i bezpieczeństwa żywności, pracowników instytucji zajmujących się urzędową kontrolą jakości żywności oraz konsultantów LUQAM powstały studia dla osób, które szukają wiedzy przekazywanej przez praktyków. Dla kogo? Oferta studiów skierowana jest do osób, które pracują lub wiążą swoją przyszłość z pracą w przemyśle spożywczym oraz w całym łańcuchu żywnościowym. Organizacje których pracownicy mogą zostać delegowani na studia to m.in.: Producenci żywności Producenci pasz, zbóż, dodatków do żywności Rolnicy Firmy świadczące usługi żywieniowe i cateringowe Sprzedawcy detaliczni i hurtowi Firmy świadczące usługi porządkowe, transportowe i dystrybucyjne Dostawcy wyposażenia, środków do mycia i higieny, materiałów opakowaniowych oraz innych materiałów kontaktujących się z żywnością Laboratoria badawcze Sieci handlowe Cel Celem studiów jest przygotowanie słuchacza do pełnienia roli auditora, pełnomocnika i menedżera systemów zapewniania/zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Zajęcia prowadzone są przez praktyków posiadających doświadczenie związane z różnymi aspektami zarządzania bezpieczeństwem żywności. Słuchacze poznają zagadnienia związane z produkcją różnego rodzaju żywności, dystrybucją żywności w sieciach handlowych, urzędową kontrolą żywności, badaniami laboratoryjnymi żywności i optymalizacją procesu produkcji, zarówno po stronie kontrolowanych/auditowanych, jak i kontrolujących/auditujących. Dodatkowe korzyści Kończąc studia podyplomowe słuchacz otrzymuje: Certyfikat ""Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000"" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim, Certyfikat ""Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC"" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim, Certyfikat ""Auditor wewnętrzny HACCP"" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim, Certyfikat ""Auditor wewnętrzny system zarządzania jakością ISO 9001"" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim, Certyfikat ""Auditor wewnętrzny w laboratoriach badawczych i wzorcujących ISO 17025"" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim. Organizacja zajęć: Studia trwają dwa semestry Zajęcia rozpoczynają się w II połowie października Zajęcia odbywają się w soboty i niedziele, co dwa tygodnie, w godzinach 9-17


Czas trwania

2 semestry


Liczba godzin

175


Koszty

4900 zł


Dane Uczelni

Uczelnia:
Uczelnia Łazarskiego
Adres:
ul. Świeradowska 43, Warszawa
Jednostka:
Centrum Kształcenia Podyplomowego
Adres Jednostki:
ul Świeradowska 43, Warszawa

Lokalizacja