Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:
Cel studiów: Celem studiów jest wyszkolenie kadry przygotowanej do pracy w charakterze specjalistów w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz przekazanie słuchaczom wiedzy i umiejętności w zakresie planowania i organizowania żywienia dostosowanego do potrzeb i oczekiwań grupy konsumentów w aspekcie żywienia zbiorowego. Ponadto słuchacz zostanie wyposażony w wiedzę i doświadczenie w dziedzinie planowania i przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet zgodnie z obowiązującą klasyfikacją. Adresaci: Studia skierowane są głównie do absolwentów szkół wyższych kierunków dietetyka, żywienie człowieka, lekarski, pielęgniarski, farmacja, rehabilitacja, zdrowie publiczne, psychologia oraz pokrewnych związanych z naukami o zdrowiu, żywności i żywieniu, naukami medycznymi, gastronomią, ale również do wszystkich osób zainteresowanych zgłębianiem tematyki racjonalnego żywienia oraz wpływu odżywiania na jakość życia.
2 semestry / 174 godziny
Szczegółowe informacja na uczelni