OK

Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:


Miasto: Warszawa | Województwo: mazowieckie | Kierunek: Żywienie

Opis studiów

Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo – dietetycznych. Studia są przeznaczone przede wszystkim dla absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych na następujących kierunkach lub specjalnościach: biologia, biotechnologia, dietetyka, żywienie człowieka, technologia żywności, lekarski, pielęgniarski, stomatologia, farmacja, rehabilitacja, wychowanie fizyczne, zdrowie publiczne, psychologia, weterynaria, zootechnika oraz pokrewnych. Studia trwają trzy semestry. Zajęcia prowadzone są w trybie niestacjonarnym. Program studiów realizowany jest w ramach 23 zjazdów i obejmuje 356 godzin zajęć prowadzonych w formie wykładów, ćwiczeń i konserwatoriów. Zajęcia prowadzone są przez profesorów i adiunktów SGGW oraz lekarzy medycyny posiadających II stopień specjalizacji lub stopień naukowy doktora. Program studiów obejmuje przedmioty: wybrane zagadnienia z fizjologii i biochemii żywienia, wybrane zagadnienia z towaroznawstwa żywności, wybrane zagadnienia z technologii gastronomicznej, żywność funkcjonalna i dietetyczna, suplementy diety, toksykologia żywności, normowanie żywienia, ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia, metody psychologiczne i socjologiczne stosowane w poradnictwie dietetycznym, etiopatogeneza i dietoterapia chorób dietozależnych oraz układanie jadłospisów technikami komputerowymi, udzielanie porad dietetycznych w określonych schorzeniach i ich zespołach. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych według wzoru ustalonego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Kierownik studiów: prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska Czas trwania studiów: 3 semestry; zajęcia rozpoczynają się w październiku każdego roku Zasady naboru: według preferowanego kierunku lub specjalności spośród podanych powyżej oraz według kolejności zgłoszeń Termin zgłoszeń: do 14.09.2015 (przed 17.07 i po 17.08) Liczba miejsc: 45 Opłata za całość: 6700 zł Miejsce składania dokumentów: budynek 32; I p. pok. 1123, w godzinach: 9.00-16.00 Studia nie są dofinansowane z funduszu UE.


Czas trwania

3 semestry


Koszty

Szczegółowe informacja na uczelni


Dane Uczelni

Uczelnia:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Adres:
Nowoursynowska 166, Warszawa
Jednostka:
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Adres Jednostki:
ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa

Lokalizacja